przez | 3 czerwca 2024

W dniu 27 maja 2024 r. w Rudzie odbyło się uroczyste podsumowanie konkursów plastycznego pn. „Walka ze smogiem – unikanie emisji powierzchniowej” i na wykonanie spotu informacyjnego pod hasłem „Program Czyste Powietrze” z udziałem 100 uczestników tj. laureatów konkursów – uczniów szkół podstawowych z terenu powiatu grajewskiego, ich rodziców oraz opiekunów szkolnych.

Konkurs plastyczny polegał na wykonaniu pracy tematem nawiązującej do walki ze smogiem – unikania emisji powierzchniowej. Konkurs odbył się z podziałem na 2 kategorie wiekowe: uczniowie klas V-VI i VII – VIII. Na konkurs plastyczny wpłynęło 61 prac.

Zadaniem uczestników konkursu na wykonanie spotu informacyjnego było wykonanie filmiku trwającego maksymalnie do 3 minut promującego „Program Czyste Powietrze”.

Nagrodą w konkursie był sprzęt sportowy, który trafił do niżej wymienionych placówek oświatowych.

1 miejsce – Szkoła Podstawowa im. H. Sienkiewicza w Rajgrodzie.

2 miejsce – Szkoła Podstawowa im. Henryka Sienkiewicza w Wąsoszu.

3 miejsce – Szkoła Podstawowa Pomnik 1000-lecia Państwa Polskiego im. Marii Konopnickiej w Białaszewie.

Wyróżnienie – Szkoła Podstawowa w Wierzbowie.

Konkursy plastyczny i na wykonanie spotu informacyjnego zorganizowane zostały przez Stowarzyszenie Samorządów Dorzecza Biebrzy w zakresie realizacji projektu „Uczymy się przeciwdziałać emisjom” w ramach Programu priorytetowego „Program Regionalnego Wsparcia Edukacji Ekologicznej” z udziałem środków udostępnionych przez Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Warszawie dla Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Białymstoku.

Zapraszamy do obejrzenia zdjęć.

Stowarzyszenie Samorządów Dorzecza Biebrzy

Jeden komentarz do „Komunikat z uroczystego podsumowania konkursów plastycznego i na wykonanie spotu informacyjnego

1. Woda

Dobry i ciekawy wpis. Byłem bardzo zadowolony, że wyszukałem to miejsce . Wielu autorom wydaje się, że posiadają odpowiednią wiedzę ,by się wypowiadać na ten temat, ale często tak nie jest. Stąd też moje zaskoczenie. Czuję, że chyba powinienem podziękować tu za Twój trud. Będę rekomendował to miejsce i częściej wpadał, żeby zobaczyć nowe rzeczy.

Odpowiedz